Recipe: Perfect Assorted katori potato chaat

Assorted katori potato chaat. katori chaat recipe with step by step pics. the crispiness of the fried potato basket is distinctly felt when eating katori chaat. there are many flavors, textures and tastes bursting in the mouth. all i can say is that you have to eat this chaat to experience its awesome taste and flavor. chaat recipes are the most appreciated recipes with my family and it is a must recipe for our weekend snacks. out of these, katori chaat recipe is my new personal favorite recipe. the main reason is because if you can prepare the katori's well ahead in advance and use those whenever you require it. Chatpatte potato katori chaat( Cooking With Naila ) Subscribe to my channel for more delicious recipe: ✅ Previous videos here. Step by step katori chaat recipe.

Assorted katori potato chaat Chaats are best enjoyed when eaten on the road side stall which is also believed as a traditional way to eat it! Katori Chaat Recipe in Urdu & English available at Sooperchef.pk. Katori Chaat Recipe : If you are a food lover and love to eat exotic food, then this appetize or snack for any sort of party or for a prelunch time is perfect. You can cook Assorted katori potato chaat using 54 ingredients and 11 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Assorted katori potato chaat

  1. Prepare of بیکڈ کٹوری.
  2. Prepare of دو کپ میدہ.
  3. You need of آدھا کپ گھی.
  4. You need of ایک ٹی اسپون بیکنگ پاوڈر.
  5. Prepare of ٹی اسپون اجوائن.
  6. You need of ٹی اسپون نمک.
  7. You need of سے1 کپ دودھ.
  8. Prepare of فرائڈ کٹوری.
  9. It's of دو کپ میدہ.
  10. It's of آدھاکپ گھی.
  11. You need of ایک ٹی اسپون بیکنگ پاوڈر.
  12. It's of ٹی اسپون اجوائن.
  13. You need of آدھا ٹی اسپون نمک.
  14. It's of سے1 کپ پانی.
  15. It's of آئل ڈیپ فرائنگ کے لیئے.
  16. You need of سموسہ پٹی کٹوری.
  17. Prepare of ایک پاو سموسہ پٹی.
  18. Prepare of بریڈ کٹوری.
  19. It's of دس پندرہ بریڈ سلائس.
  20. You need of آئل برشنگ کے لیئے.
  21. You need of فلنگ کے اجزاء.
  22. It's of دو بڑے آلوکیوبڈ بوائلڈ.
  23. Prepare of ایک بڑا ٹماٹر بیج نکلا کیوبڈ.
  24. You need of ایک بڑی پیاز چوپڈ.
  25. Prepare of کٹی لال مرچ حسب ضرورت.
  26. You need of ایک پاو سیو باریک والے.
  27. It's of چار ہری مرچیں بیج نکال کر چوپڈ.
  28. It's of بند گوبھی یا براکلی آدھا کپ چوپڈ.
  29. Prepare of املی کی چٹنی.
  30. You need of آدھا کپ املی پلپ.
  31. It's of چوتھائی کپ چینی.
  32. It's of چار ثابت لال مرچ.
  33. Prepare of ایک ٹی اسپون زیرہ.
  34. Prepare of ایک ٹی اسپون کالا نمک.
  35. You need of آدھا ٹی اسپون نمک.
  36. You need of آدھا ٹی اسپون سونٹھ پاوڈر.
  37. Prepare of پانی حسب ضرورت.
  38. It's of ہری چٹنی.
  39. You need of آدھا کپ ہرا دھنیہ چوپڈ.
  40. Prepare of چوتھائی کپ پودینہ پتے.
  41. You need of چار ہری مرچیں.
  42. You need of دوٹیبل اسپون لیمن جوس.
  43. It's of آدھا ٹی اسپون نمک.
  44. It's of ایک ٹی اسپون زیرہ.
  45. It's of چار جوئے لہسن.
  46. It's of دہی کے اجزاء.
  47. It's of آدھا کپ دہی.
  48. It's of ایک ٹیبل اسپون کیسٹر شوگر.
  49. Prepare of آدھا ٹی اسپون نمک.
  50. It's of فرینچ فرائز.
  51. It's of آدھا کلو آلو فرائز کٹ.
  52. It's of حسب ضرورت کارن فلار کوٹنگ کے لیئے.
  53. It's of حسب ضرورت نمک.
  54. Prepare of آئل ڈیپ فرائنگ کے لیئے.

Usually for making aloo chaat, potatoes are deep fried till crispy. But here I have roasted the boiled potatoes till golden on a tawa. However you can also deep fry them if you prefer crisp fried aloo in the chaat. You can also make a sweet potato chaat the same way, just by replacing the potatoes.

Assorted katori potato chaat step by step

  1. بیکڈ کٹوری کے لیئے ڈو کے اجزاء گوندھ کر بیل کر گول کٹر سے کاٹ لیں پھر مفن ٹرے کو پیچھے کی طرف سے گریس کر کے اس پر یہ گول کٹنگس لگا کر کانٹے سے پرک کر کے 180 ڈگری پر پری ہیٹڈ اوون میں بیک بیس سے تیس منٹ.
  2. فرائڈ کٹوری کے ڈو کے اجزاء گوندھ کر بیل کر گول کٹر سے کاٹ لیں اور لیڈل اسپون گریس کر کے اس پر چپکا لیں اور کانٹے سے پرک کر لیں آئل گرم کر کے اس میں ڈپ کریں فرائی ہوتے وقت خود ہی الگ ہو جائے گی پھر ٹونگ سے پکڑ کر الٹ کر بھی اندر سے فرائی کریں اور پیپر پر نکال کر رکھیں تاکہ ایکسٹرا آئل نکل جائے.
  3. بریڈ کٹوری کے لیئے بریڈ سلائس کو بیچ سے کٹر سے کاٹ لیں پھر مفن ٹرے اندر سے گریس کریں سلائس کی کٹنگس کو پانی اسپرے کر کے ہتھیلیوں کے درمیان رکھ کر دبائیں اور ٹرے میں رکھ کر بھی دبائیں پھر سب پر ہلکا سا آئل برش کر لیں اور پری ہیٹڈ اوون میں دس پندرہ منٹ بیک کریں180 ڈگری پر.
  4. املی کی چٹنی کے تمام اجزاء ساس پین میں ڈالکر ایک بوائل آنے تک پکائیں پھر ٹھنڈا کر کے بلینڈر میں بلینڈ کر لیں.
  5. ہری چٹنی کے تمام اجزاء بلینڈ کر لیں.
  6. پیاز ٹماٹر بند گوبھی باریک چوپ کر لیں.
  7. دہی کے تمام اجزاء کو بیٹ کر لیں.
  8. فرینچ فرائز کر کارن فلار میں کوٹ کر کے گرم تیل میں ڈیپ فرائی کر لیں پھر پیپر پر نکال کے نمک چھڑک لیں.
  9. سرونگ کے لیئے میں نے ایک پلیٹ میں دہی ڈالکر اسپر چٹنیاں ڈالکر اور کیچپ ڈالکر اسٹک سے ڈیزائن بنایا تھا اور بچے ہوئے ڈو سے مور بنا کے بیک کیا تھا.
  10. سموسہ پٹی کٹوری کے لیئے ایک پٹی کو کاٹ کر دو حصے کر کے گریسڈ مفن ٹرے میں لگا کر اوپر تھوڑے کڈنی بینز رکھیں پریشر دینے کے لیئے اور بیک کر لیا دس پندرہ منٹ.
  11. اسمبلنگ کے لیئے کٹوری میں پہلے آلو اسپر چاٹ مصالحہ کٹی مرچ اسپر دہی اس پر چوپڈ سبزیاں اسپر چٹنیاں اسپر مزید چاٹ مصالحہ اسپر سیو ڈالیں اور سرو کریں.

Grate the potatoes and soak them in water for five minutes. Drain thoroughly and spread on an absorbent kitchen towel to dry. Complete recipes along with chutneys. #HappyCookingToYou. Tayyar katori mein chaat,hari chutney,meethi chutney,dahi,meethi chutney,lal mirch crushed, chaat masala aur nimco sev dal ker serve karein. Boiled potatoes are sautéed with three color bell pepper (green, yellow, red).