Recipe: Perfect Assorted katori potato chaat

Assorted katori potato chaat. katori chaat recipe with step by step pics. the crispiness of the fried potato basket is distinctly felt when eating katori chaat. there are many flavors, textures and tastes bursting in the mouth. all i can say is that you have to eat this chaat to experience its awesome taste and flavor. chaat recipes are the most appreciated recipes with my family and it is a must recipe for our weekend snacks. out of these, katori chaat recipe is my new personal favorite recipe. the main reason is because if you can prepare the katori's well ahead in advance and use those whenever you require it. Chatpatte potato katori chaat( Cooking With Naila ) Subscribe to my channel for more delicious recipe: ✅ Previous videos here. Step by step katori chaat recipe.

Assorted katori potato chaat Chaats are best enjoyed when eaten on the road side stall which is also believed as a traditional way to eat it! Katori Chaat Recipe in Urdu & English available at Sooperchef.pk. Katori Chaat Recipe : If you are a food lover and love to eat exotic food, then this appetize or snack for any sort of party or for a prelunch time is perfect. You can have Assorted katori potato chaat using 54 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Assorted katori potato chaat

  1. Prepare of بیکڈ کٹوری.
  2. Prepare of دو کپ میدہ.
  3. You need of آدھا کپ گھی.
  4. It's of ایک ٹی اسپون بیکنگ پاوڈر.
  5. It's of ٹی اسپون اجوائن.
  6. Prepare of ٹی اسپون نمک.
  7. You need of سے1 کپ دودھ.
  8. Prepare of فرائڈ کٹوری.
  9. It's of دو کپ میدہ.
  10. You need of آدھاکپ گھی.
  11. You need of ایک ٹی اسپون بیکنگ پاوڈر.
  12. It's of ٹی اسپون اجوائن.
  13. It's of آدھا ٹی اسپون نمک.
  14. It's of سے1 کپ پانی.
  15. It's of آئل ڈیپ فرائنگ کے لیئے.
  16. It's of سموسہ پٹی کٹوری.
  17. It's of ایک پاو سموسہ پٹی.
  18. You need of بریڈ کٹوری.
  19. It's of دس پندرہ بریڈ سلائس.
  20. Prepare of آئل برشنگ کے لیئے.
  21. You need of فلنگ کے اجزاء.
  22. Prepare of دو بڑے آلوکیوبڈ بوائلڈ.
  23. Prepare of ایک بڑا ٹماٹر بیج نکلا کیوبڈ.
  24. Prepare of ایک بڑی پیاز چوپڈ.
  25. Prepare of کٹی لال مرچ حسب ضرورت.
  26. Prepare of ایک پاو سیو باریک والے.
  27. Prepare of چار ہری مرچیں بیج نکال کر چوپڈ.
  28. You need of بند گوبھی یا براکلی آدھا کپ چوپڈ.
  29. It's of املی کی چٹنی.
  30. Prepare of آدھا کپ املی پلپ.
  31. You need of چوتھائی کپ چینی.
  32. It's of چار ثابت لال مرچ.
  33. You need of ایک ٹی اسپون زیرہ.
  34. You need of ایک ٹی اسپون کالا نمک.
  35. You need of آدھا ٹی اسپون نمک.
  36. You need of آدھا ٹی اسپون سونٹھ پاوڈر.
  37. You need of پانی حسب ضرورت.
  38. You need of ہری چٹنی.
  39. Prepare of آدھا کپ ہرا دھنیہ چوپڈ.
  40. You need of چوتھائی کپ پودینہ پتے.
  41. You need of چار ہری مرچیں.
  42. It's of دوٹیبل اسپون لیمن جوس.
  43. Prepare of آدھا ٹی اسپون نمک.
  44. Prepare of ایک ٹی اسپون زیرہ.
  45. Prepare of چار جوئے لہسن.
  46. You need of دہی کے اجزاء.
  47. Prepare of آدھا کپ دہی.
  48. You need of ایک ٹیبل اسپون کیسٹر شوگر.
  49. You need of آدھا ٹی اسپون نمک.
  50. It's of فرینچ فرائز.
  51. You need of آدھا کلو آلو فرائز کٹ.
  52. Prepare of حسب ضرورت کارن فلار کوٹنگ کے لیئے.
  53. Prepare of حسب ضرورت نمک.
  54. You need of آئل ڈیپ فرائنگ کے لیئے.

Usually for making aloo chaat, potatoes are deep fried till crispy. But here I have roasted the boiled potatoes till golden on a tawa. However you can also deep fry them if you prefer crisp fried aloo in the chaat. You can also make a sweet potato chaat the same way, just by replacing the potatoes.

Assorted katori potato chaat step by step

  1. بیکڈ کٹوری کے لیئے ڈو کے اجزاء گوندھ کر بیل کر گول کٹر سے کاٹ لیں پھر مفن ٹرے کو پیچھے کی طرف سے گریس کر کے اس پر یہ گول کٹنگس لگا کر کانٹے سے پرک کر کے 180 ڈگری پر پری ہیٹڈ اوون میں بیک بیس سے تیس منٹ.
  2. فرائڈ کٹوری کے ڈو کے اجزاء گوندھ کر بیل کر گول کٹر سے کاٹ لیں اور لیڈل اسپون گریس کر کے اس پر چپکا لیں اور کانٹے سے پرک کر لیں آئل گرم کر کے اس میں ڈپ کریں فرائی ہوتے وقت خود ہی الگ ہو جائے گی پھر ٹونگ سے پکڑ کر الٹ کر بھی اندر سے فرائی کریں اور پیپر پر نکال کر رکھیں تاکہ ایکسٹرا آئل نکل جائے.
  3. بریڈ کٹوری کے لیئے بریڈ سلائس کو بیچ سے کٹر سے کاٹ لیں پھر مفن ٹرے اندر سے گریس کریں سلائس کی کٹنگس کو پانی اسپرے کر کے ہتھیلیوں کے درمیان رکھ کر دبائیں اور ٹرے میں رکھ کر بھی دبائیں پھر سب پر ہلکا سا آئل برش کر لیں اور پری ہیٹڈ اوون میں دس پندرہ منٹ بیک کریں180 ڈگری پر.
  4. املی کی چٹنی کے تمام اجزاء ساس پین میں ڈالکر ایک بوائل آنے تک پکائیں پھر ٹھنڈا کر کے بلینڈر میں بلینڈ کر لیں.
  5. ہری چٹنی کے تمام اجزاء بلینڈ کر لیں.
  6. پیاز ٹماٹر بند گوبھی باریک چوپ کر لیں.
  7. دہی کے تمام اجزاء کو بیٹ کر لیں.
  8. فرینچ فرائز کر کارن فلار میں کوٹ کر کے گرم تیل میں ڈیپ فرائی کر لیں پھر پیپر پر نکال کے نمک چھڑک لیں.
  9. سرونگ کے لیئے میں نے ایک پلیٹ میں دہی ڈالکر اسپر چٹنیاں ڈالکر اور کیچپ ڈالکر اسٹک سے ڈیزائن بنایا تھا اور بچے ہوئے ڈو سے مور بنا کے بیک کیا تھا.
  10. سموسہ پٹی کٹوری کے لیئے ایک پٹی کو کاٹ کر دو حصے کر کے گریسڈ مفن ٹرے میں لگا کر اوپر تھوڑے کڈنی بینز رکھیں پریشر دینے کے لیئے اور بیک کر لیا دس پندرہ منٹ.
  11. اسمبلنگ کے لیئے کٹوری میں پہلے آلو اسپر چاٹ مصالحہ کٹی مرچ اسپر دہی اس پر چوپڈ سبزیاں اسپر چٹنیاں اسپر مزید چاٹ مصالحہ اسپر سیو ڈالیں اور سرو کریں.

Grate the potatoes and soak them in water for five minutes. Drain thoroughly and spread on an absorbent kitchen towel to dry. Complete recipes along with chutneys. #HappyCookingToYou. Tayyar katori mein chaat,hari chutney,meethi chutney,dahi,meethi chutney,lal mirch crushed, chaat masala aur nimco sev dal ker serve karein. Boiled potatoes are sautéed with three color bell pepper (green, yellow, red).